Događanja

Sport, kultura i zabava u Beogradu

Oni koji pak žele da se odmaraju u Beogradu, tu su brojni kulturni i sportski sadržaji.
Sport, kultura i zabava u Beogradu

Najvažniji sportski događaj koji nam predstoji jesu kvalifikacije za Mundobasket u Kini. Prva utakmica igra se u Estoniji, a u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu „orlovi“ dočekuju Izrael 24. februara. Nadamo se pobedi pred domaćom publikom jer je plavima potrebna bar jedna pobeda za plasman na Svetsko prvenstvo.

Nesumnjivo najvažniji kulturni događaj i ovog februara u Beogradu je 47. FEST, koji počinje 22. februara i traje do 3. marta. Posvećen je Dušanu Makavejevu, nedavno preminulom režiseru i scenaristi. Od pet stotina filmova, među kojima i 125 premijera, koji će biti prikazani u svim bioskopskim salama u gradu (Dvorana Kulturnog centra, Jugoslovenska kinoteka, Sava centar, Kombank dvorana, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, bioskopi Cineplexx) odaberite bar nekoliko, pošto je odgledati sve nemoguće, i uživajte u sedmoj umetnosti.

Beti Đorđević, jugoslovenska i srpska džez i soul pevačica, nastupa sa prijateljima u Domu omladine 19. februara, a njen mlađi kolega Vasil Hadžimanov zajedno sa ruskim saksofonistom Olegom Kirejevom održaće koncert na Kolarcu 28. februara.

Ako krenete u šetnju, od Kalemegdana i Knez Mihailove produžite do Trga Nikole Pašića, gde deca mogu uživati u besplatnom klizanju. Klizanje je dostupno i na Tašmajdanu, u hali „Pionir“, kao  na „beogradskom moru“, Adi Ciganliji. 

Kad poželite da na trenutak odete iz grada na kratak odmor a da se opet brzo vratite, CARWIZ rent a car poseduje automobile koji voze do Avale, poznatog izletišta Beograđana, gde se sa Avalskog tornja visokog 203,87 metara, pruža najlepši pogled na Beograd.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste saglasni s navedenom upotrebom. Više informacija »