Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja

1. OPŠTI

Ovi uslovi odnose se na korištenje internet trgovine City Rent a Car d.o.o. Beograd (Carwiz rent a car) - na području Republike Srbije, koja je dostupna na www.carwiz.rs

Sadržaj ove stranice zaštićen je autorskim pravom koje pripada ili je dodeljeno kompaniji City Rent a Car d.o.o. Beograd. City Rent a Car d.o.o. Beograd takođe poseduje autorska prava za uređivanje, odabir i usklađivanje sadržaja ove stranice. Ovaj sajt sadrži žigove, imena pojedinaca i drugu sličnu intelektualnu svojinu. Sve fotografije, slike i drugi materijali koji se pojavljuju na ovoj veb stranici vlasništvo su City Rent a Car d.o.o. Beograd i nije moguće koristiti isti (isti materijal) bez njegovog pismenog odobrenja. Takođe, nije dozvoljeno korišćenje bilo kog materijala sa ovog sajta u vezi sa prodajom ili nuđenjem na prodaju proizvoda ili usluga bilo koje vrste. Definisana dozvola i način korišćenja ove veb stranice ne mogu se prenositi, podugovarati ili dodeljivati, a svaki nameravani i pokušaj prenosa, podugovaranja ili ustupanja će se smatrati ništavnim. Korišćenjem materijala sa sajta, korisnici medija se obavezuju da će u potpunosti poštovati ograničenja, uslove i zahteve utvrđene ovde.

Opšti uslovi korišćenja i poslovanja su podložni promenama u bilo kom trenutku, tako da bi trebalo da proverite Opšte uslove korišćenja i poslovne stranice svaki put kada posetite veb lokaciju. Ukoliko sajt kompanije City Rent a Car d.o.o. Beograd nastavite da koristite nakon što su izmenjeni Opšti uslovi korišćenja i poslovanja objavljeni na istom sajtu, smatra se da ste saglasni sa novim Opštim uslovima korišćenja i poslovanja.

2. PODACI O PRODAJNOM MESTU

CITY RENT A CAR DOO BEOGRAD, Bulevar Zorana Đinđića 59/23

PIB: 105652884

MB: 20432748

Poslovna banka: OTP banka Srbija A.D.- Novi Sad

3. INFORMACIJE O PROIZVODIMA I/ILI USLUGAMA

Internet trgovina City Rent a Car d.o.o. Beograd (Carwiz rent a car) dostupna na www.carwiz.rs nudi svojim klijentima najam vozila prema uslovima i cenama navedenim na samoj veb stranici.

4. USLOVI PRODAJE

Opšti uslovi korišćenja i poslovanja određuju postupak naručivanja, plaćanja i reklamacije usluge iznajmljivanja vozila koju City Rent a Car d.o.o. Beograd (Carwiz rent a car)  nudi na sajtu www.carwiz.rs

Procedura je definisana kroz sledeće korake:

4.1. REZERVACIJA VOZILA

Pre rezervacije vozila potrebno je pročitati Opšte uslove ugovora o najmu vozila koji se nalaze na sledećem linku.

Da biste izvršili rezervaciju za iznajmljivanje automobila na veb stranici www.carwiz.rs, potrebno je proći sve obavezne korake procesa rezervacije, koji uključuju sledeće:

Izbor poslovnice i vreme preuzimanja i vraćanja vozila

Izbor vozila i opcije plaćanja (platite odmah ili platite kasnije)

Izbor paketa osiguranja

Izbor dodatne opreme i usluga

Popunjavanje osnovnih podataka o vozaču (ime i prezime, e-mail adresa, broj telefona)

Potvrdom rezervacije kupac se slaže sa Opštim uslovima ugovora o najmu vozila.

Nakon potvrde rezervacije i izbora plaćanja najama odmah, kupac će biti preusmeren na WSpay web lokaciju.

4.2. NAČIN I SIGURNOST PLAĆANJA

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

4.3 IZJAVA O KONVERZIJI

'Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije.

Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

“All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank.
When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.”

4.4. POTVRDA

Nakon uplate rezervacije, na e-mail adresu unetu u poslednjem koraku rezervacije vozila biće poslata potvrdna e-mail poruka.

4.5. PROMENA REZERVACIJE

Kupac može promeniti rezervaciju direktno na stranici www.carwiz.rs putem linka "Promeni rezervaciju", e-mailom na reservations@carwiz.rs ili telefonom na +381 11 735 7615.

Promena rezervacije je besplatna, ali promena može uticati na konačnu cenu najma.

4.6. OTKAZ REZERVACIJE

Kupac može otkazati rezervaciju na sledeće načine:

Koristeći link "Promeni rezervaciju", e-mailom na reservations@carwiz.rs ili telefonom na +381 11 735 7615.

4.7. POLITIKA OTKAZIVANJA

Rezervacija se može otkazati u bilo kom trenutku pre planiranog datuma preuzimanja vozila BEZ NAKNADE.

4.8. POVRAĆAJ SREDSTAVA U SLUČAJU OTKAZA REZERVACIJE

U slučaju otkazivanja rezervacije sa pravom na refundaciju, povraćaj će biti izvršen najkasnije u roku od 14 dana od dana otkazivanja rezervacije.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, City Rent a Car D.O.O. Beograd je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

4.9 IZJAVA O PDV-u

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

5. Reklamacije i žalbe

U skladu sa članom 10. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik br. 41/14), obaveštavamo potrošače da svoje nezadovoljstvo kupljenim proizvodom ili uslugom mogu izraziti podnošenjem pismene reklamacije u našim poslovnim prostorijama, a mi ćemo potvrditi prijem žalbe u pisanoj formi bez odlaganja. Žalbu možete poslati i poštom na:

CITY RENT A CAR DOO BEOGRAD, Bulevar Zorana Đinđića 59/23, 11070 Novi Beograd, Srbija ili putem e-maila na: customer.support@carwiz.rs

Prodavac se obavezuje da će na primedbe pismeno odgovoriti u roku od 15 dana od dana prijema prigovora.

6. NAČIN ZAŠTITE POVERLJIVIH PODATAKA

City Rent a Car d.o.o. Beograd (Carwiz rent a car) se obavezuje da štiti lične podatke kupaca, na način da prikuplja samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su neophodni za ispunjavanje naših obaveza; informiše kupce o načinu na koji se koriste prikupljeni podaci, redovno daje kupcima izbor o korišćenju njihovih podataka, uključujući mogućnost da odluče da li žele ili ne da se njihovo ime ukloni sa lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi korisnički podaci se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci potrebni za obavljanje posla.

Svi zaposleni u City Rent a Car d.o.o. Beograd i poslovni partneri su odgovorni za poštovanje principa zaštite privatnosti.

Više o Politici privatnosti pročitajte na https://www.carwiz.rs/rs/vazne-informacije/izjava-o-zastiti-licnih-podataka-i-privatnosti/

7. REŠAVANJE SPOROVA

Svi sporovi koji proizlaze iz tumačenja, primene ili izvršenja ovih Uslova mogu se uputiti na posredovanje pred jednom od posredničkih organizacija u Republici Srbiji.

U slučaju da se, uprkos nastojanjima da se spor reši sporazumno, ne postigne mirno rešenje spora, za sudske sporove ugovara se nadležnost suda u Beogradu i primena srpskog prava.

8. ZAVRŠNE ODREDBE

Opšti uslovi korišćenja i poslovanja dostupni su na zvaničnom sajtu City Rent a Car d.o.o. Beograd www.carwiz.rs

City Rent a Car d.o.o. Beograd (Carwiz rent a car)  će objaviti i učiniti dostupnim sve izmene i dopune ovih Opštih uslova korišćenja i poslovanja na način predviđen zakonom.

Ovi Opšti uslovi korišćenja i poslovanja stupaju na snagu i primenjuju se od 11.oktobra 2023. godine.

American Express Visa MasterCard Maestro otpbanka WSpay Mastercard® Identity Check™ Visa Secure

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste saglasni s navedenom upotrebom. Više informacija »